Ортопедичен или анатомичен матрак

Ортопедичен или анатомичен матрак

За да разберете кой матрак е подходящ за вас е необходимо да се помисли за няколко факта: твърдост на матрака, какво натоварване може да издържи матрака и колко е теглото ви. Можете да поискате тази информация от консултант във всеки магазин, където се продават матраци. 

Въпреки това съществува общо правило, което може да се прилага при избор на матрак. Можете да използвате това правило, и да тествате матрака, когато лежите по гръб - необходимо е да усещате матрака с кръста си, а ако него усещате.

Не го усещам, това означава, че матракът е твърд за вас. Ако го усещам, но е трудно да се прокара ръка между кръста и гърба, това означава, че матракът е твърде мек, и той не е подходящо за вас. Тези хора, които обичат да спят на една страна трябва да изберат по-мек матрак, а за онези, които обичат да спят по корем и гръб се препоръчва да се закупи по-твърд.
Налице е широко разпространено мнението, че по-твърдия матрак е по-добър. Добрият матрак трябва да съчетава твърдост и еластичност. В противен случай матрака ще доведе до изкривяване на гръбначния стълб. Матракът трябва да съчетава ортопедични и анатомични ефекти.

Анатомичният ефект е възможността на матракът да бъде по формата на тялото. Това са предимно матраците с мемори пяна. Ортопедичният ефект не е просто способността да заема формата на тялото, но и да го подкрепя по този начин матрака предотвратява проблемите на гърба. Така че, най-общо казано, това е въпросът за твърдостта на матрака.

Обикновено лекарите препоръчват да спи на ортопедични матраци. Те казват, че матракът, който поддържа гръбначния стълб по време на сън и през нощта е идеалната основа за качествена почивка.

Добре е да се спи на такъв матрак, без значение каква позиция сте заели, дали спите на гръб или настрани матрака променя формата си само според вашите форми на тялото. Никакви други фактори не влияят на формата му. Вашето тяло е напълно спокойно и нищо не го натоварва. Добрият матрак е добра профилактика на много заболявания: от леки заболявания до хронични. Лошият сън влияе върху качеството на живот като цяло. След като изберете вашият матрак ще се промени не само сънят ви, но и качеството на живот. Леглото е един от най-важните мебели в къщата и то трябва да е максимално удобно, тъй като ние прекарваме на него доста време от живота си. Вижте нашите предложения за комфорте сън тук.
Наспете се добре!

 7 дек. 2015

Още новини

Ползите за здравето от използване на "стоящи" бюра

Когато за първи път прочетох за ефектите от седенето върху здравето, бях шокиран. Седенето по няколко часа на ден повишава риска от смъртност независимо от това дали тренирате или не. Като осъзнат по отношение на ...

Остра болка в рамото - лечение

Болките в рамото са често срещани при двата пола в различна възраст, с по-голяма честота при жените. Болките в рамото могат да бъдат остри, стрелкащи, по-често приглушени. Засилват се при леко натоварване като правят ...