Ортопедичната възглавница спира болките във врата и подобрява съня

Ортопедичната възглавница спира болките във врата и подобрява съня

Денят е по-хубав, ако сме се наспали през нощта. Качествената възглавница може да помогне за нашият комфорт през деня. Възглавницата може не само да повлияе на качеството на съня ни, но също така и върху нашето презареждане.
“Неправилната възглавница може да причини главоболие, болки в шията, рамото, изтръпване на ръката, дискомфорт, кихане, хрипове. И ако възглавницата е минала разцвета си, тя може да съдържа кожни клетки, мухъл, плесен, гъбички и акари“, отбелязва, хирург-ортопед Andrew Hecht, MD.
Неудобната възглавница може да не е основната причина за някои от тези проблеми, но при използването й със сигурност те ще се изострят. Грешната възглавница със сигурност ще ви предпази от получаване на добър и качествен нощен сън.
Време ли е за покупка на нова възглавница?
Експерти твърдят, че общото правило да се смени една възглавница е на всеки 12 до 18 месеца. След две години задължително се сменя. Преди да купите нова възглавница, помислете за вашата позиция по време на сън.
„Целта на ортопедичната възглавница е да запази главата в това, което се нарича неутрална позиция, което означава главата да не е огъната прекалено много назад или твърде напред", казва Kammi Bernard, физиотерапевт в системата на здравеопазването в Далас. Ето какви са неговите съвети за по–добър сън и утро без болки във врата:
Ако спите по гръб трябва да изберете тънка възглавница, така че главата да заеме нормална позиция да не се изкривява напред, казва Бернар.
Ако спите на една страна имате нужда от по-твърда възглавница за запълване на разстоянието между ухото и рамото.
Ако спите по корем потърсете много тънка, почти плоска възглавница, дори може да се наложи да спите без възглавница под главата, но задължително пъхнете една под корема, за да се избегнете болки ниско в гърба.
Ето тук може да видите нашите предложения от ортопедични възглавници, за по-качествен сън и да намалите болките във врата.

 23 ноем. 2015

Още новини

Ползите за здравето от използване на "стоящи" бюра

Когато за първи път прочетох за ефектите от седенето върху здравето, бях шокиран. Седенето по няколко часа на ден повишава риска от смъртност независимо от това дали тренирате или не. Като осъзнат по отношение на ...

Остра болка в рамото - лечение

Болките в рамото са често срещани при двата пола в различна възраст, с по-голяма честота при жените. Болките в рамото могат да бъдат остри, стрелкащи, по-често приглушени. Засилват се при леко натоварване като правят ...